Best Practices in Educational Facilities Investments

Jungdong Elementary School, Bucheon City, Korea

Exemplary design categories: access, comfort, community use and involvement, outdoor spaces

How the facility meets the needs of education and communities:
The objectives of this project were to create a variety of flexible educational spaces that reflect the local context and are connected to the community, with a special focus on creating green and play areas. As high-rise apartments along the southern boundary of the school site block much of the sunlight, a simulator was used to ensure that classrooms received maximum sunlight. As there is a lack of green space on the site, the park nearby is linked to the school. Special attention was given to developing flow plans, which ensured that entrances, open spaces, deck spaces and emergency exits were properly placed for all users, with adequate cross ventilation. A vertical flow connection at stairs makes connections to all directions possible. Alcove space enables diverse pedagogies, and characters were used on the school’s walls to make the school distinctive from the apartments and other public buildings in the city. As use of the facilities by local residents’ was a concern from the beginning of this project, a kindergarten was planned in the vicinity. The school playground, gymnasium, and library are also open to the community - the school is directly connected to a neighboring block of apartments.

Activity Areas: classrooms, cafeteria, gymnasium, library, audiovisual room, courtyard

Project costs: KRW 8,064,000,000.00

Source: Submitted to OECD for "Designing for Education: Compendium of Exemplary Educational Facilities 2011" in 2010

  • Global rating average: 0.0 out of 5
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
not rated

Images (5)

Drawings (3)

Floorplan (Registration required)
image/pjpeg
Credit: AUM&LEE Architects& Associates
Elevations (Registration required)
image/pjpeg
Credit: AUM&LEE Architects& Associates
Site plan (Registration required)
image/pjpeg
Credit: AUM&LEE Architects& Associates